Marhavindaloo (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Csípős Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a reszelt répát is hozzáforgatjuk. Kicsit pirítjuk, majd a húsalaplevet hozzáöntve, fedő alatt párolni kezdjük. Amikor félpuha, hozzáöntjük a joghurtban elkevert curryt. Mire elkészül, csak egészen rövid leve maradjon, ha kell a végén nagy lángon forraljuk be. A curry ízlésünk szerint csípős. Chilivel és citromlével ízesítve adjuk asztalra Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||