A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, ... tovább
A felforrósított vajban pezsgessük meg a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve, mindig csomómentesre keverve, a kellő sűrűségig főzzük. Közben sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítsük. Ha véletlenül csomósra ... tovább
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. ... tovább
A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott ... tovább
A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább
Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, ... tovább
A padlizsánt meghámozzuk és karikákra vágjuk és lesózva kicsit állni hagyjuk. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük és megtisztítjuk, majd a hozzávalókat vékonyan felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük az olaj felével, ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét ... tovább