| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| 2 db szűzpecsenye | 163 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 db zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lehártyázott sertésszüzet sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon körbesütjük. Letakarva félretesszük. A többi zsiradékban előpirítjuk a finomra vágott zöldségeket, majd sütőtepsibe kanalazzuk, a sültet rátéve, a borral felöntve, alufóliával lefedve, 220 fokos sütőbe téve, 15 percig sütjük. A húst 10 percig alufólia alatt pihentetjük. A zöldségeket leszűrjük és a zsiradékon a paradicsompürét barnára pirítjuk. A zöldséget hozzáadva, kevés alaplével felfőzzük, majd botmixerrel áttörjük. Végül a szeletelt húsra öntve tálaljuk.