A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább
A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. Gondolatban megfelezzük és az egyik felére egymástól megfelelő távolságot tartva teáskanálnyi tölteléket teszünk. A köztes részt vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a másik tésztalapot. A ... tovább
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy ... tovább
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük ... tovább
A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát.
Ezután a ... tovább
Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább