Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Trieszti káposztás bableves

A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább

Túrógaluska

A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább

Túrós csusza

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább

Túrós derelye

A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. Gondolatban megfelezzük és az egyik felére egymástól megfelelő távolságot tartva teáskanálnyi tölteléket teszünk. A köztes részt vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a másik tésztalapot. A ... tovább

Túrós rakott csirkecomb

A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. ... tovább

Tűzdelt báránycomb

A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat ... tovább

Tűzdelt fácán

A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük. Egy ... tovább

Tűzdelt fehérpecsenye

A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük ... tovább

Tűzdelt gyöngytyúk pecsenye

A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Ezután a ... tovább

Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással

Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább