A fűszereket keverjük el az olajjal, majd dörzsöljük be a combok bőrét, de alá is jusson bőven. Bőrrel lefelé tegyük a combokat tepsibe és kevés bort öntsünk alá. 180 fokos sütőben kezdjük sütni, fóliával lefedve. Fél óra ... tovább
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk. Fazékba tesszük és a fűszereket hozzáadjuk. Takarékon puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A főzőlé zsiradékát tepsibe öntjük. A szeletelt csülköt ... tovább
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, ... tovább
Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább
A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a ... tovább
A tepsit kibéleljük a szeletekre vágott füstölt szalonnával, rátesszük a megsózott, megborsozott combokat és a
narancs levével elkevert bort aláöntjük, mellédobjuk a fokhagymát. Alufóliával letakarva lassú tűzön pároljuk. ... tovább
Egy durván 6 kg-os malac bőrét gondosan megtisztítjuk, ha kell leperzseljük vagy leforrázzuk. Előkészítés után kívül-belül szárazra töröljük. A gerincét hosszában és keresztben két helyen behasítjuk, de erre megkérhetjük a ... tovább
A bőrös, csontos malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott ... tovább
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább