Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos, mascarponés gnocchi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
10 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg gnocchi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy perc múlva ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk. Beledobjuk a spenótot és, ha összeestek a levelek, belekeverjük a krémsajtot. Amikor felolvadt, elkeverjük a gnocchival és tűzálló tálba öntjük. A tetejére szórjuk a parmezánforgácsokat, majd grillben vagy forró sütőben aranybarnára sütjük.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)