Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább
A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi ... tovább
A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt hűtsük be. ... tovább
A kétféle túrót áttörjük és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy kissé lágyabb masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. Kicsumázzuk a paprikákat és a túrókrémet az üregükbe ... tovább
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben ... tovább
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a gyalult tököt, a mentaleveleket és a citromlével, sóval ízesített zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük, közben hozzáadjuk a ... tovább
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, majd felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Közben sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, a mentát és rövid összeforralás után botmixerrel ... tovább