Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Reggeli
(317 db)

Burgonyás lepény oroszosan

A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább

Búrkifli

A leveles tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tíz centis szalagokra vágjuk. A tölteléket csíkok egyik hosszanti szélére halmozzuk, majd feltekerjük,úgy, hogy a hajtás alulra essen. Arasznyi darabokra vágjuk és kiflivé ... tovább

Búzakenyér

A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd egy akkor tálba tesszük amelyben dagasztani is tudjuk. A közepébe mélyedét nyomunk és beleöntjük, a 3 deci langyos cukros vízben, felfuttatott élesztőt. A tetejére kevés lisztet szórunk és ... tovább

Chilis hal, törpeharcsából

A fűszereket elkeverjük. A kifilézett harcsát a fűszerekkel és a hagymával bepácoljuk. Két órát pihentetjük, majd a felhevített olajon, oldalanként 3 percig sütjük Sült burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk. Savanyúságot ... tovább

Churros

Felforralom a tejet és hozzáadom a vajat, a cukrot és a sót, ha a vaj elolvadt, folytonos keverés mellett beleszórom a lisztet és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. Kicsit hűlni hagyom a tésztamasszát, majd ha ... tovább

Cigánykenyér, vakaró, bodag, bodak

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva ... tovább

Citromos tojásleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a liszttel megszórva, kicsit átpirítjuk. Hozzákeverjük a paprikát és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, sóval ... tovább

Club szendvics

A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a ... tovább