Cigánykenyér, vakaró, bodag, bodak
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
szódabikarbóna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva megállja a helyét. Igazi, hagyományos cigány étel!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)