Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cigánykenyér, vakaró, bodag, bodak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Reggeli, Szabadban, Sült, Tárcsa, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva megállja a helyét. Igazi, hagyományos cigány étel!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)