A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. ... tovább
A lisztet, a korpár, a sütőport, a cukorféléket, a fahéjat és a sót jól összekeverjük. A tojást a tejjel és a vajjal habosra keverjük, majd a két masszát gondosan elegyítjük. Végül belekeverjük a szőlőszemeket. A ... tovább
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két ... tovább
Az olvasztott vajat elkeverjük a darált keksszel és egy tortaformába öntjük, elegyengetjük kissé, majd lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém.
A túrót áttörjük és simára keverjük a joghurttal és porcukorral. ... tovább
A kicsumázott, felkockázott zöldparadicsomot forralni kezdjük. Rászórjuk a citrom lereszelt héját és a levét belefacsarjuk, belekeverjük a sót, a vanília kivonatot, majd a reszelt gyömbért hozzáadva, átzubogtatjuk. Hagyjuk ... tovább
Külön-külön edényben 3 deci vízzel feltesszük főni az aszalt gyümölcsöket. Ha megpuhultak hozzáadunk 20-20 dkg cukrot, ízlés szerint lehet több-kevesebb. Botmixerrel összetörjük, majd belekeverünk, edényenként, 3 evőkanál ... tovább
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajjal. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztává állítjuk össze és 3 db cipót formálunk ... tovább