Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zebratorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Kártyaparti , Teaparti, Uzsonna, Buli, Húsvét, Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két részre osztjuk, az egyik fele kicsit több legyen és a kevesebb masszába, óvatosan keverjük bele a kakaóport. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét osszuk ketté és forgassuk a lisztes elegybe. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, majd a forma közepébe rakjunk egy evőkanálnyit az egyik tésztából. Majd váltakozva, evőkanalanként, mindig középre rakva, töltsük meg a formát. Ne keverjük, hagyjuk a tésztát elterülni. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, süssük 50 percig. Végezzünk tűpróbát! A kihűlt sütemény tetejét kenjük meg vékonyan a baracklekvárral és vonjuk be az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Dermedés után szeleteljük.
Habos kakaóval igazi uzsonnasütemény.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)