| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 35 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 25 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 2.5 dl olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 evőkanál kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 tábla tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két részre osztjuk, az egyik fele kicsit több legyen és a kevesebb masszába, óvatosan keverjük bele a kakaóport. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét osszuk ketté és forgassuk a lisztes elegybe. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, majd a forma közepébe rakjunk egy evőkanálnyit az egyik tésztából. Majd váltakozva, evőkanalanként, mindig középre rakva, töltsük meg a formát. Ne keverjük, hagyjuk a tésztát elterülni. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, süssük 50 percig. Végezzünk tűpróbát! A kihűlt sütemény tetejét kenjük meg vékonyan a baracklekvárral és vonjuk be az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Dermedés után szeleteljük.