| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 kávéskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt | 331 | 10.7 | 1.9 | 71.5 | 9.9 | 0 | 
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 1 kávéskanál koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 kávéskanál kardamom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 15 dkg fruktóz | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 12 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 25 dkg zabpehely | 295 | 8.8 | 1.7 | 60.7 | 13.8 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe, két vízbe mártott kanál segítségével, halmokat rakunk, melyeket kissé ellapítunk. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert megnőnek. Ízlésünk szerint a tetejét mandulaszeletkékkel díszítsük. 175 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen, de ne azonnal vegyük le őket a papírról.