A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább
A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk.
A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral
simára gyúrjuk. Késfok ... tovább
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk ... tovább
A hozzávalókat jól összekeverjük, használjunk hozzá dagasztóspirált. Két evőkanállal szaggassuk középforró olajba és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Csepegtessük le, majd porcukorral megszórva, rummal vagy barackpálinkával ... tovább
10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját ... tovább
A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség. ... tovább
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd ... tovább
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt ... tovább
Nem olcsó édesség, de vékonyan szeletelve rendkívül kiadós.
A szobahőmérsékletű marcipántömböt, kezdetben inkább ütögetve, semmint nyújtva, porcukorral meghintett lapon, késfok vastagságúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a ... tovább