Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillázsos marcipángolyó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Advent, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök
Hozzávalók

Grillázsos marcipángolyó
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint rumos meggy ? ? ? ? ? ?
50 dkg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mogyorós grillázs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillázsos marcipángolyó
A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség.

Mogyorós grillázs
A mogyorót megpörköljük, a héját ledörzsöljük, majd durvára vágjuk. A cukrot mély serpenyőbe hintjük és kis lángon hevíteni kezdjük. Szépen, lassan a serpenyőt forgatva aranybarnára pirítjuk, amíg a cukor felolvad és egyneművé válik, ha nagyon pirulna emeljük a serpenyőt a tűz fölé. A homogén cukorban keverjük el a mogyorót és öntsük, lehetőleg vékonyan, olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni, majd apróbbra törve tegyük zacskóba és törjük darabokra. Lehet sodrófával ütögetve vagy klopfolóval ütögetve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)