A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük ... tovább
A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkarikázott virslit kissé átsütjük rajta. Felöntjük a tejszínnel és a sajtokat hozzáadva, kevergetve felforraljuk. Az előzőleg, sós vízben, kifőzött tésztával ... tovább
A tésztát hat darabra vágjuk, majd a közepére szórjuk a megreszelt sajtokat, rátesszük a virslit és a tészta szélét tojással megkenve, feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 220 fokra ... tovább
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, ... tovább
20 dkg gyorskovászt beleteszünk egy tálba, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy átvegye a szoba melegét. 2,5 dl langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd a fele lisztet is hozzáadjuk. Egy fakanállal ... tovább
Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra ... tovább
Fém muffinforma mélyedéseibe öntsük egy-egy teáskanál olajat. Tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe, 10 percre. Közben a tészta hozzávalóit habverővel keverjük simára. Vegyük ki a muffinformát és öntsük a mélyedésekbe a ... tovább
A lisztet, a korpár, a sütőport, a cukorféléket, a fahéjat és a sót jól összekeverjük. A tojást a tejjel és a vajjal habosra keverjük, majd a két masszát gondosan elegyítjük. Végül belekeverjük a szőlőszemeket. A ... tovább
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt ... tovább