Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virslis tésztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Tészták, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
4 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. A visszamaradt zsiradékra öntjük a bort, a ketchupot, belenyomjuk a krémsajtot és kevergetve, a sajt olvadásáig tartsuk kis lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd a hozzávalókat összekeverve, átforgatjuk a sajtos masszával. Hagyjuk kihűlni, mire kihűl a tészta magába szívja szinte az összes ízes mártást. Hidegen, de ne jéghidegen tálaljuk.
Adhatjuk előételnek, de meleg nyári napokon ebédre is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)