Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Szabadban
(401 db)

Olivás, pácolt feta

A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes ... tovább

Omlós szilváslepény

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Omlós tepertős pogácsa

A langyos tejfölt az élesztővel, az egész tojással és a borssal eldolgozzuk. 10 perc pihentetés után, hozzáadjuk a lisztet, a darált tepertőt, a zsírt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral ... tovább

Ördögi palóctokány

A zsíron kisütjük az apróra vagdalt szalonna zsírját, majd megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és nagy lángon fehéredésig sütjük. Lefedjük és a lángot kicsire véve pároljuk. ... tovább

Pácolt báránylapocka nyárson

A kicsontozott húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Pácoljuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csepegtessük le és tűzzük nyársra a megtisztított és hasonló nagyságú ... tovább

Pácolt brie

A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és ... tovább

Paella

A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább

Paprikalekvár édesen

A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime ... tovább

Paprikás burgonyaragu

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott ... tovább

Paprikás krumpli bográcsban

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, ... tovább