A birkahúst vágjuk kockára, majd szórjuk meg borssal és sóval. Forgassuk át a lereszelt hagymával és hagyjuk állni egy órát. Húzzuk, beáztatott bambusznyársra, majd, forró parázs felett, süssük, forgatva, nyolc percig. A mentát, ... tovább
A babot és a csülköt előző este áztassuk be hideg vízbe. A zsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott csülköt és a babot. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük, bő óra múlva ... tovább
A bélszínt daraboljuk kockákra. Keverjük össze a mustárt, a grillfűszert, az olajat és az erőspaprika-krémet. Forgassuk bele a bélszínkockákat és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap áztassunk olajba bambuszpálcákat, fűzzük rá ... tovább
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A ... tovább
Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze.
Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel.
Forró nyári napokon tökéletes ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább
A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább
Az alaplét felforraljuk a felvágott citrommal, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A végeitől megfosztott zsenge babot egy percig forraljuk a lében, majd jeges vízbe tesszük. Lecsepegtetjük és vastag ujjnyi kötegekben a baconba ... tovább
A fokhagymát lereszeljük és, az olaj felével, a paprikával, sóval, borssal ízesítve páccá keverjük. A kifilézett csirkemellet lapjában, majd hosszában félbevágjuk. A páccal bekenjük és fél órára félretesszük. Szorosan a bacon ... tovább
A félbevágott baconszeletekbe göngyöljük a megtisztított garnélákat. Közepes magasságra emelt grillrácson oldalanként kb. három perc alatt megsütjük. A BBQ szósz kíséretében, salátával tálaljuk. ... tovább