Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aratógulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék
Hozzávalók

Aratógulyás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
25 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
25 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csipetke
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Aratógulyás
A babot és a csülköt előző este áztassuk be hideg vízbe. A zsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott csülköt és a babot. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük, bő óra múlva borsozzuk, hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát. Amikor, majdnem megpuhult, hozzákeverjük a kockára vágott burgonyát is. A legvégén beletépkedjük a csipetkét.
Erőspaprikát és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Csipetke
A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk vagy kiszárítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)