Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconba tekert, grillezett csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
24 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát lereszeljük és, az olaj felével, a paprikával, sóval, borssal ízesítve páccá keverjük. A kifilézett csirkemellet lapjában, majd hosszában félbevágjuk. A páccal bekenjük és fél órára félretesszük. Szorosan a bacon szeletekbe tekerjük. Sütés előtt a félretett olajjal bekenjük, majd közepes magasságra emelt grillrácson, oldalanként, 3-4 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Sok zöldsalátával, nagyétkűeknek, fóliában sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)