Baconba tekert, grillezett csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
24 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát lereszeljük és, az olaj felével, a paprikával, sóval, borssal ízesítve páccá keverjük. A kifilézett csirkemellet lapjában, majd hosszában félbevágjuk. A páccal bekenjük és fél órára félretesszük. Szorosan a bacon szeletekbe tekerjük. Sütés előtt a félretett olajjal bekenjük, majd közepes magasságra emelt grillrácson, oldalanként, 3-4 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Sok zöldsalátával, nagyétkűeknek, fóliában sült burgonyával tálaljuk.