Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Meleg zöldségtál pestóval

A karottát, a burgonyát, a póréhagymát és a cukkinit megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldbabot leszálkázzuk és kb. 4 cm hosszú darabokra aprítjuk. A lehéjazott paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A ... tovább

Mentás tökleves

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a gyalult tököt, a mentaleveleket és a citromlével, sóval ízesített zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük, közben hozzáadjuk a ... tovább

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

A felhevített zsiradékon megpároljuk a kicsire vágott burgonyát és finomra szelt hagymát. Ha kicsi színt kapott rászórjuk a borsót, a mentát, megfűszerezzük, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd botmixerrel ... tovább

Mexikói babsaláta

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább

Mexikói halsaláta

A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább

Mogyorós banánturmix

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük. Átzúzzuk, majd néhány jégkockával ismét összekeverjük. Lehűtött poharakba öntjük. Tört mogyoróval és citromfű levelekkel meghintve kínáljuk. Tökéletes napindító reggeli. ... tovább

Mustáros harcsafilé

A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt ... tovább

Mustáros tojáspaprikás

A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk gerezdekre. A forró olajban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Szórjuk meg a paprikával. Öntsük fel kevéske vízzel és ... tovább

Nápolyi töltött paradicsom

A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a ... tovább

Narancsos harcsafilé

A citrom és egy narancs héját lereszeljük, majd kevés vízben felfőzzük és 10 perc forralás után botmixerrel áttörjük. Közben a gyümölcsök levét kifacsarjuk. A sózott, borsozott harcsafiléket leöntjük a nyert lével és 20 ... tovább