Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Ponty sörben pácolva

Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a zellerzöldet és a lereszelt sárga- és fehérrépát. Ráhelyezzük a besózott halfiléket, megszórjuk a karikára vágott lilahagymával, ráöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk és alufóliával ... tovább

Zelleres, tárkonyos lencseleves

A lencsét egy éjszakán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük, zöldjét apróra vágjuk és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és a ... tovább

Juhtúrós rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a reszelt karaván sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan ... tovább

Forró sajtos gombás stangli

A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább

Meleg töltött paradicsom

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt ... tovább

Sárgaborsó fűszeresen

A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a curry-vel, rádobjuk a a borsót. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és ... tovább

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat. Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a ... tovább

Padlizsános lecsó

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A ... tovább

Fokhagymás, petrezselymes, sült újburgonya

Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt ... tovább

Tócsni, snidlinggel

A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal ... tovább