Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Hajdina kolbász

A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább

Vegán kolbászkrém

A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk ... tovább

Paella

A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett ... tovább

Gazpacho

A kenyeret beáztatjuk, a többi hozzávalót megtisztítjuk, majd mindent a turmixgép poharába dobunk és összezúzunk. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Jól behűtjük. Tálaláskor, betétnek, pirított kenyérkockákat, felkockázott ... tovább

Zöldbableves füstölt oldalassal

Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel ... tovább

Csigapörkölt

Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni! Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles ... tovább

Békési betyáros

A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékban a tarhonyát barnára pergeljük. Leszűrjük és egy edényben félre tesszük. A bográcsba tesszük a csülökből és a fejből eltávolított ... tovább

Sajkások öhöme

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma ... tovább

Fűszeres paradicsomlé

A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, majd a zellerzöldet beledobva főzni kezdjük. Ha a paradicsom a héját ledobta, a zellert kivesszük, hűlni hagyjuk és átpasszírozzuk. ... tovább

Fahéjas csípős fűszerolaj

A hozzávalókat üvegbe dobáljuk, majd leöntjük a kétféle olajjal és langyos helyen egy hétig hagyjuk állni, néha óvatosan megrázzuk. Ezután sötét, hűvös helyen tároljuk. Focacciára vagy sült húsokra csepegtetve ajánlom, de ... tovább