Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajkások öhöme

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db debreceni 0 0 0 0 0 75
40 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
20 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma megfonnyadt, jöhet a zúzott fokhagyma és a paprika, egy keverés után öntsük fel a tarhonya kétszeresének megfelelő vízzel és szórjuk bele a kis kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk meg majd gyenge tűzön főzzük puhára.
Kovászos uborkát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)