Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 31 találat

Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, ... tovább

Fokhagymás, juhtúrós mártogatós

A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk. ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább

Juhtúrós, spenótos csusza

A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta ... tovább

Medvehagymás túróval töltött paprika

A kétféle túrót áttörjük és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy kissé lágyabb masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. Kicsumázzuk a paprikákat és a túrókrémet az üregükbe ... tovább

Kőrözött

A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük ... tovább

Halkrém sprotniból

A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk, pirított barnakenyérrel. ... tovább

Medvehagymás-túrós tekercs

A kétféle túrót és a langyos vajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát, szezonon kívül, újhagymával is készíthetjük. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd a fél centi vastagra kinyújtott tésztára ... tovább

Spenótos-juhtúrós galuska

A tejföl felében elkeverjük a juhtúrót. Evőkanálnyi olajon kicsit pároljuk a finomra vágott fokhagymát, de ne égessük meg, majd dobjuk rá a spenótot és csak addig hagyjuk a lángon, amíg össze nem esik. A galuskát, a spenótot ... tovább

Baconos-túrós rétes

Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ... tovább