A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára ... tovább
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább
A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg erre a hentest. Töltés előtt szórjuk meg a belsejét sóvak, borssal és kicsit hagyjuk állni. A szikkadt zsemléket áztassuk langyos vízbe. A finomra vágott hagymát futtassuk meg 1 ... tovább
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra ... tovább
A húst gondosan lehártyázzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a tenyerünkkel megütögetjük. Megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral és olajjal, majd 3 órára félretesszük. Vékonyan meghintjük liszttel és kevés olajban ... tovább
A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk.
A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk.
A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ... tovább
A bélszínt pácolás nélkül érleljük hűtőben legalább egy hétig. Hártyáitól gondosan tisztítsuk meg, szeleteljük fel 2 ujjnyi vastagra, kevés borssal hintsük meg és vékonyan kenjük be olajjal. 2 órát hagyjuk ... tovább
A húsokat lehártyázzuk és kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket olajjal megkent ... tovább