Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült oldalas 1.

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk. Félidőben ránézünk, és ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk.
A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és egyszer egyszer megforgatva, a szaftjával locsolgatva, kb. fél óra alatt pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával és vegyes savanyúsággal kínáljuk, de pirospaprikával meghintve, kenyérrel is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)