Bélszín baconnal sütve
Hozzávalók
Bélszín baconnal sütve
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
60 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kecskesajtos puliszka pirítva
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 adag
kecskesajt |
285 |
16.7 |
23.4 |
1.6 |
0 |
0 |
25 adag
kukoricadara |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
4.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mézes mustármártás
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dl
marhaalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 evőkanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
2 cl
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bélszín baconnal sütve
A bélszínt pácolás nélkül érleljük hűtőben legalább egy hétig. Hártyáitól gondosan tisztítsuk meg, szeleteljük fel 2 ujjnyi vastagra, kevés borssal hintsük meg és vékonyan kenjük be olajjal. 2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Sütés előtt tenyerünkkel ütögessük meg és tekerjük körbe egy szelet baconnal, amit tűzzünk meg fogpiszkálóval. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A vaj, olaj keveréket forrósítsuk fel egy sütőálló serpenyőben és a szeletek mindkét oldalát süssük két percig, de csak sütés közben sózzuk meg. Ha kész, tegyük a serpenyőt 5 percre a forró sütőbe. Tálalás előtt pár percig fólia alatt hagyjuk pihenni.
A mártással félig leöntve és a sült polentát mellétéve tálaljuk.
Kecskesajtos puliszka pirítva
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt kecskesajtot. Olajjal bekent sütőlapra ujjnyi vastagon elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A mikor kihűlt és megdermedt, tetszőleges formákra vágjuk és kevés vajon vagy olajjal megkenve grillrácson, egyszer megfordítva 5 perc alatt megsütjük.
Mézes mustármártás
Az alaplét és a bort felére beforraljuk, beleöntjük a tejszínt és a konyakot és kevergetve, sűrűsödésig, továbbforraljuk.
Ez türelmet igényel, szánjuk rá az időt. Végül belekeverjük a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)