Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros szűzpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst gondosan lehártyázzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a tenyerünkkel megütögetjük. Megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral és olajjal, majd 3 órára félretesszük. Vékonyan meghintjük liszttel és kevés olajban pirosra sütjük. Csak sütés közben sózzuk.
Süthetjük grillrácson is, ekkor sütés közben olajjal is csepegtessük meg.
Párolt zöldségekkel és sült burgonyával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)