Grillen sült bélszin
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
4 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
80 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés előtt a húsos szalonnába tekerjük, amit rátűzünk. Megolajozzuk a grillrácsot, hogy ne tapadjon rá a hús, majd addig sütjük, amíg angolos vagy éppen jól átsült lesz, attól függően, hogyan szeretjük. Csak sütés után sózzuk.
Hideg mártásokkal és fóliás burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)