prev
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    15:45
  • Sertésborda Csáky módra

    16:00
  • Szójatepertő

    16:00
  • Túrógaluska levesbe

    15:56
  • Töltött kenyér

    15:56
  • Alföldi töltött káposzta

    15:54
  • Lilahagymás, lime-os...

    15:51
  • Kolbásszal töltött dagadó

    15:50
  • Kebab fűszerkeverék

    15:50
  • Gombás sertésnyelv

    15:46
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    15:45
  • Sertésborda Csáky módra

    16:00
  • Szójatepertő

    16:00
  • Túrógaluska levesbe

    15:56
  • Töltött kenyér

    15:56
  • Alföldi töltött káposzta

    15:54
  • Lilahagymás, lime-os...

    15:51
  • Kolbásszal töltött dagadó

    15:50
  • Kebab fűszerkeverék

    15:50
  • Gombás sertésnyelv

    15:46
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    15:45
  • Sertésborda Csáky módra

    16:00
  • Szójatepertő

    16:00
  • Túrógaluska levesbe

    15:56
  • Töltött kenyér

    15:56
  • Alföldi töltött káposzta

    15:54
  • Lilahagymás, lime-os...

    15:51
  • Kolbásszal töltött dagadó

    15:50
  • Kebab fűszerkeverék

    15:50
  • Gombás sertésnyelv

    15:46
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    15:45
  • Sertésborda Csáky módra

    16:00
  • Szójatepertő

    16:00
  • Túrógaluska levesbe

    15:56
  • Töltött kenyér

    15:56
  • Alföldi töltött káposzta

    15:54
  • Lilahagymás, lime-os...

    15:51
  • Kolbásszal töltött dagadó

    15:50
  • Kebab fűszerkeverék

    15:50
  • Gombás sertésnyelv

    15:46
  • Bőrös malaccomb szeletben sütve

    15:45
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett karaj epermártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Grillezett sertéskaraj
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldborsos epermártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett sertéskaraj
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük és a zúzott fokhagymából, citromléből, olajból és borsból kevert pácba forgatjuk. 2-3 óra múlva grillrácson, a páccal időnként megcsepegtetve, oldalanként 10 perc alatt pirosra sütjük.
Az epermártással és párolt rizzsel tálaljuk.



Zöldborsos epermártás
Serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a borral és dobjuk rá a feldarabolt epret. Törjük a zöldborsot durvára és keverjük némi sóval a mártásba. Ha az eper elveszti nyers állagát kész is van, ne főzzük szét. Vegyük le a lángról, ízesítsük balzsamecettel és mézzel végül keverjük selymesre a hideg vajjal.
Frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)