A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább
A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére ... tovább
A csirkemellet apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsályát és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk. felöntjük a borral és fedő alatt puhára ... tovább
A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal ... tovább
A leszárazott chilit, a citrom levét, lereszelt héját, a borsot, a fahéjat és a sót, botmixerrel keverjük el. A bacont vágjuk félbe, majd kenjük meg a masszával és tekerjük bele a felvagdalt banánt. Fogpiszkálóval tűzzük meg, majd ... tovább
Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább
A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál ... tovább
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább
A csirkemellet kis kockára vágjuk, a fehér hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított vaj-olaj keverékben megpirítjuk a hagymát, majd a csirkemellet hozzákeverve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fedő ... tovább
Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább