| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
fehérhagyma |
? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet kis kockára vágjuk, a fehér hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított vaj-olaj keverékben megpirítjuk a hagymát, majd a csirkemellet hozzákeverve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel és nagy lángon addig forraljuk, amíg a tejszín besűrűsödik.