Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Göngyölt, fűszeres csirkemáj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Főételnek sült burgonyával, előételnek salátával és pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)