| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db csirkemáj | 126 | 20 | 3.7 | 3 | 0 | 555 |
| 4 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Főételnek sült burgonyával, előételnek salátával és pirítóssal tálaljuk.