Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Almaborban főtt nyúl

A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá ... tovább

Almaboros hátszín

Az érlelt hátszínt hártyázzuk le, majd a felhevített olajon süssük körbe, mindenhol kissé barnás legyen. Hagyjuk pár percig pihenni, majd sózzuk meg és szórjuk rá a fűszerkeverék felét. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket ... tovább

Almaboros csirkecomb

A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, ... tovább

Hesseni cideres-almás torta

A lisztet a cukorral, a sóval és a vajat késes robotgépben morzsásra keverjük, majd a tojássárgáját és esetleg kevés hideg vizet hozzáadva összegyúrjuk. Fóliában tekerve, hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán ... tovább
cimkék

Almaboros sertésborda

A karajt csontozzuk ki, majd szeleteljük fel. A hártyát a szélén vagdossuk be és verjük ki gyengéden a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg a húst és a felhevített olajban mindkét oldalukat süssük, hirtelen pirosra. Nem kell készre ... tovább

Zománcos édesburgonya

A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás ... tovább

Almás csirkemáj

A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott ... tovább

Gabi kedvenc linzere

A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább

Normann halfilé

A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és ... tovább

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban

A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük ... tovább