Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Normann halfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát kis kockára vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot apróra metéljük. A lecsepegtetett halszeleteket hintsük meg fátyolnyi liszttel és a felhevített olajba süssük meg. Tegyük félre. A hal sütőzsiradékában pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a többi hozzávalót és a fűszereket. Szórjuk bele a citromhéjat. Egy percig süssük rázogatva, öntsük bele bort és ha felforrt keverjük bele a zöldfűszereket. Helyezzük bele a halszeleteket és melegítsük össze. Tálalás előtt a kakukkfűágat dobjuk ki. Vigyázzunk, hogy a paprikát és a paradicsomot ne főzzük szét.
Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)