Almaboros csirkecomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
tárkony |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 evőkanál
burgonyakeményítő |
337 |
0.6 |
0.1 |
83.1 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, meghámozott és kicsumázott almát. Az alma puhulásáig főzzük. A csirkecombokat kivesszük és előmelegített tálra tesszük. A léből a borsot és a tárkonyt eltávolítjuk, majd összeforraljuk a keményítővel elhabart liszttel. Botmixerrel törjük át, majd öntsük a főtt csirkecombokra.
Díszítsük almaszeletkékkel és tárkonylevelekkel.
Párolt rizs a hozzá illő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)