Almaboros csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, meghámozott és kicsumázott almát. Az alma puhulásáig főzzük. A csirkecombokat kivesszük és előmelegített tálra tesszük. A léből a borsot és a tárkonyt eltávolítjuk, majd összeforraljuk a keményítővel elhabart liszttel. Botmixerrel törjük át, majd öntsük a főtt csirkecombokra. Díszítsük almaszeletkékkel és tárkonylevelekkel. Párolt rizs a hozzá illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||