Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zománcos édesburgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Szabadban, Főétel mellé, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás almát, a levével együtt. Nagy lángon, kevergetve addig sütjük, amíg minden megpuhul és a szaftja aranybarna mázként vonja be a darabokat.
Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Baromfisültek és grillhúsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)