Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Révfalusi regős halászlé

A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább

Mézeskalács

A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább

Karácsonyi tea

A teafűből és liternyi vizből főzzünk teát, majd szűrjük le és reszeljük bele a narancs héját és dobjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk állni húsz percig és ismét szürjük le, öntsük hozzá a narancs levét és az ananászlét. ... tovább

Karácsonyi puncs

Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt ... tovább

Karácsonyi csokoládétorta

A lisztet összeszitáljuk a cukorral és a sóval, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, belegyúrjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Folpackba tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Két fólia között kinyújtjuk és ... tovább

Karácsonyi fahéjtorta

A lisztet elmorzsoljuk egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egy kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig ... tovább

Mézeskalács fűszerkeverék

A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább

Mézeskalács karácsonyfadísznek

A szárazanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Deszkán kupacot formálunk, majd a közepébe mélyedést készítve, beleütjük a tojásokat és a meglangyosított mézet, összegyúrjuk. Ez nem rövid folyamat, ne legyünk ... tovább

Díszítő cukormáz mézeskalácshoz

A tojásfehérjét a porcukorral jól elkeverjük, de ne verjük habbá. A tojás méretétől függően, több cukor is szükséges lehet. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. A felhasználás szerint ételszínezékkel, kakaóporral, cékla- ill. ... tovább

Diós kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a ... tovább