Díszítő cukormáz mézeskalácshoz
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
5 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásfehérjét a porcukorral jól elkeverjük, de ne verjük habbá. A tojás méretétől függően, több cukor is szükséges lehet. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. A felhasználás szerint ételszínezékkel, kakaóporral, cékla- ill. spenótlével színezhetjük.
Kis nejlonzacskóba töltjük, majd a zacskó sarkát levágva, díszíthetjük, írhatjuk a mézeskalácsot.
Doboz vagy házikó összeállításánál ragasztónak használhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)