Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Karalábé leves

A karalábét megtisztítom, de zsenge leveleit félreteszem, majd apró kockára vágom. A felforrósított vajon majdnem puhára párolom, a párolás vége felé hozzáadom a felcsíkozott leveleket is. Megszórom a liszttel, néhányszor ... tovább

Kaszáslé

Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. ... tovább

Bakonyi aprópecsenye

A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ... tovább

Börzsönyi sertésborda

A kicsontozott karajt vágjuk, olyan vastag szeletekre, hogy fel tudjuk szúrni. Azaz a lapjában vágjunk a közepébe egy üreget. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vagdalt gombát, majd ha zsírjára sült, keverjük bele a zúzott ... tovább

Balatoni mustos pecsenye

A zöldségeket feldaraboljuk, a sertéscombot sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a köménymagot. A felforrósított olajban süssük körbe, ha szükséges sütés előtt kössük körbe konyhai zsineggel, hogy a végén szebben ... tovább

Pirított borjúérmék magyarosan

A szeletekre vágott borjúhúst tenyerünkkel kissé megütögetjük, majd sózva, borsozva lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezt megelőzően, a hozzávalókból lecsót készítünk. A ... tovább

Paprika krém házilag

Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább

Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon

A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, ... tovább

Májgaluska

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, mielőtt a tűzről levennénk keverjük bele a fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni. A szikkadt zsemlét áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább

Zsírégető káposztalevesleves

A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, ... tovább