A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább
A tonhalat lecsepegtetjük, sóval, borssal és a majonézzel elkeverjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk A pirítóst pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd köröket vajjal megkenjük és a lecsepegtetett tonhalból és majonézből kevert ... tovább
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább
Viedenský guláš néven ismert a cseh, szlovák konyhán. Azt hiszem sokan találkoztunk vele síeléseink során. Nekem régi, kellemes emlékeket idéz.
A felhevített zsíron átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis ... tovább
A bacont serpenyőben süssük ropogósra. a lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel szitáljuk össze, majd a tejföllel elkevert szódavízzel és négy felvert tojással keverjük el. Sima tésztát kell kapnunk. Gofrisütőben ... tovább
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább
2 evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára szelt húst és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd összepároljuk. Közben köménnyel, sóval és borssal ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük.
A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
... tovább
A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, ... tovább
Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd ... tovább