Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vasárnapi gofri reggelire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Buli, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Gabonafélék, Tejtermékek, Karácsony, Húsvét, Bálint nap
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1.5 dl szóda 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
12 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 szelet cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont serpenyőben süssük ropogósra. a lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel szitáljuk össze, majd a tejföllel elkevert szódavízzel és négy felvert tojással keverjük el. Sima tésztát kell kapnunk. Gofrisütőben süssük meg a tésztát. Lehet, hogy több lesz a szükségesnél, négy, forró gofrira terítsük rá a sült bacont, a sajtot, majd borítsuk be a két-két tojásból sütött tükörtojással.
Frissen, reggelire tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)