Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, ... tovább
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább
A tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy összeálljon tésztává gyúrjuk, majd rövid, hűtőben való pihentetés után, két részre vágjuk. Az egyik legyen kissé nagyobb. A tésztákat nyújtsuk ki, majd a nagyobb lapot terítsük ... tovább
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik ... tovább
A hozzávalókat kétszer átdaráljuk, majd üvegekbe töltjük. Forrásban lévő vízben, 2 órát hőkezeljük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Fél évig eláll. ... tovább
A fűszereket daráljuk porrá, majd a ledarált hozzávalókkal keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk az üvegekbe és azokat zárjuk le. Forrásban lévő vízben gőzöljük 2 órát, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. ... tovább
A feketepecsenyét hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi széles és arasznyi csíkokra. Forgassuk a fűszerkből készített pácba és tegyük hűtőbe egy napra. Csepegtessük le, végül mártsuk forrásban lévő vízbe 1 percre. Szárítsuk le ... tovább
A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. ... tovább