Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Almás lepény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Az almás töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Almás lepény
A tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy összeálljon tésztává gyúrjuk, majd rövid, hűtőben való pihentetés után, két részre vágjuk. Az egyik legyen kissé nagyobb. A tésztákat nyújtsuk ki, majd a nagyobb lapot terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe (24x36 cm), kenjük meg a töltelékkel és borítsuk be a kisebb lappal. A felesleges részeket vágjuk le és a tészta szélét nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg villával és kenjük le az elkevert tojásfehérjével. Rövid szikkadás után tegyük, 200 fokra előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Langyosan vágjuk szeletekre és tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Az almás töltelékhez
A meghámozott és lereszelt almát a cukorral és a fahéjjal elkeverve párolni kezdjük. Ha a levét elfövi belekeverjük a diót és a sót. Langyosra hűtjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)