Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Kubai felesborsóleves

Áztassuk be a felesborsót egy éjszakára. Másnap, egy lábosban, forró olajon kevergessük egy percig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lecsepegtetett borsót, a kis kockára vágott sonkát és burgonyát. ... tovább

Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego)

A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára ... tovább

Feketebabos rizs tortillában

A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült ... tovább

Nemzeti színű rizsköret

A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük, a térfogatának megfelelően, kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és borsozzuk. Kis lángon addig forraljuk, amíg a folyadék, el nem tűnik a felszínéről. Ekkor a fedő alá, ... tovább

Csípős, mustáros tokány

Az olajon átpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzá adjuk, az apró kockára metélt, fokhagymát. Két perc után belekeverjük, a ceruzányi csíkokra vágott, húst. Nagy lángon fehéredésig sütjük, ekkor sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Harissa

Ez a fűszerkeverék Észak-Afrika-i eredetű. Teszik taginékbe, levesekbe és a terített asztalon is, mindig megtalálható, kis tálkában, hogy mindenki ízesíthesse vele az ételét. A fűszereket mozsárban porrá törjük, majd a ... tovább

Sárgabarackos csirketagine

A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább

Húsvéti salátatál

A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább

Húsvéti újhagymás, tojásos sonkakocsonya

Egy tálba, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagyma és a finomra vágott metélőhagyma kerül. Két deci húsalapléből citromlével, sóval, borssal és cukorral ízesítve keverjünk salátalevet és öntsük a hagymára. Hagyjuk ... tovább

Sajtos cukkínifőzelék

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd belekeverjük az almareszelőn lereszelt cukkínit. Öt percig pirítjuk, néha átforgatjuk. Felöntjük az alaplével és puhára ... tovább