A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal ... tovább
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a csövekről levágott kukoricát és puhára főzzük. Ha kész ... tovább
A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben ... tovább
A rebarbarát vékonyan lehámozzuk és feldaraboljuk. Láboskában egy deci vizet forralunk, melyet a fűszerekkel és mézzel ízesítünk. Beledobjuk a rebarbarát és puhára főzzük. Végül a tejszínben elkevert keményítővel ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit, kevés, sós vízben roppanósra főzzük. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a brokkolit beletesszük, ... tovább
A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon ... tovább
A tonhalfiléket ujjnyi darabokra vágjuk. A citrom kicsavart levéből, az olajból, a rozmaring, a bors és a só hozzáadásával páclevet készítünk és a haldarabokat beleforgatjuk. Két órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve a ... tovább
A borjúhúst hüvelykujjnyi kockákra vágjuk. A citrom és narancs kicsavart levéből, az olívaolajból, az apróra vágott chiliből, a zsályából és borsból páclevet készítünk. A húsdarabokat és az aszalt gyümölcsöket ... tovább
A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére ... tovább