Kovászolt kerekrépa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 szelet
kenyér |
251 |
10 |
0.8 |
53.5 |
1.1 |
0 |
1 teáskanál
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
igény szerint
kerekrépa |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére téve a másik csokor kaprot a répát szorítsuk le fapálcikával és öntsük fel felforralt, majd lehűtött vízzel, melybe literenként 2 deka sót kevertünk. Helyezzük a kenyeret a folyadék tetejére és fedjük le az üveget egy tányérkával, majd állítsuk napos helyre, úgy öt napra. Úgy fogyaszthatjuk, mint a kovászos uborkát, de főzeléknek is elkészíthetjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)